Pai med kylling og bacon

Pai er en undervurdert rett. Når man først kommer på å lage pai, blir man forundret over at man ikke gjør dette oftere. I alle fall blir jeg det. Dette er mat som er forholdsvis enkelt å lage, og som smaker utrolig godt!

Man kan, så klart, lage sin egen paibunn, men det mener faktisk jeg ikke er nødvendig i det hele tatt. Vi laget denne paien i kveld, det er pinse, butikkene stengte tidlig (viste det seg), og butikkhyllene bugnet ikke over av varer, men vi fikk tak i en paibunn fra Eldorado. Den fungerte aldeles utmerket. Mye bedre å legge vekt på å lage ting som ikke smaker godt som ferdiglaget.

Dette trenger du:

 • En ferdig paibunn
 • En pakke salatkylling
 • En pakke bacon
 • En halv rødløk
 • En halv smakspaprika
 • Et stort fedd hvitløk
 • 4 egg
 • 2 dl créme fraise (18%)
 • 1 dl fløtemelk (en halv dl kremfløte og en halv dl lettmelk)
 • Revet ost
 • Timian
 • Olje til steking
 • Salt & pepper

Dette gjør du:

Varm ovnen til 180 grader.

Ha paibunnen over i en ildfast paiform og sett dette i kjøleskapet.

Del paprika, hvitløk og rødløk i biter og stek noen minutter på svak varme i litt olje. Visp sammen 4 egg, tilsett creme fraise og fløtemelk. Ha en håndfull revet ost i eggeblandingen. Ha i litt salg og pepper.

Stek bacon og ha kylling, bacon og grønnsakene i paiskallet. Hell eggeblandingen over.

Sett paien i ovnen og stek ca 30 minutter, og senk varmen til 160 og stek i 10 minutter til.

Server dette med en god salat, gjerne med litt god og rund balsamico over. Vi bruker 12års-varianten fra Olivenlunden 1830, det smakte kjempegodt til. Server også gjerne en italiensk vin med middels fylde til. Vi tok sjansen på en vin vi ikke hadde smakt før, en Barbera fra Monferrato. Dette er ikke en dyr vin i det hele tatt, og viste seg å ikke være av det mest komplekse salget. Men den har blitt noen år (dette var en 2013-årgang), så den var godt integrert og var godt avslepet i kantene. Synes dette fungerte aldeles finfint.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s