Kyllinglår med søtpotet

den

Kylling har et utrolig allsidig kjøtt. Det er lyst og fint, kan kombineres med masser av tilbehør, og smakssettes på mange forskjellige måter. Ofte er det brystene som er i fokus, men noen ganger kan det være veldig fint å variere med lår. Denne retten er ganske enkel å lage, og smaker kjempegodt!

DETTE TRENGER DU

(2 personer)

  • 2 kyllinglår fra landkylling
  • 2 ss romtemperert smør
  • en del fedd hvitløk (ca 10)
  • en neve frisk timian
  • 1 stor søtpotet
  • 1 sitron
  • olivenolje
  • balsamico
  • pikantsalat (eller annen lett grønn salat)
  • salt og pepper

DETTE GJØR DU

Begynn med søtpoteten. Skrell den og del den i staver, og legg dem i en ildfast form. Så tar vi for oss smøret. Finhakk 3 fedd hvitløk, og bland det godt inn i smøret, sammen med finhakket timian og en teskje revet sitronskall.

Ha så litt olivenolje (1 dl kanskje?) i en liten bolle, skvis oppi saften fra en halv sitron, litt balsamico (et par teskjeder kanskje?), og nykvernet pepper. Hell dette over potetene i formen. Ha litt salt og pepper over også.

Så er tiden kommet for å fikse ferdig kyllingen. Snitt litt i hinnene mellom skinnet og kjøttet, slik at det blir en slags lomme. Inn der stapper du smørblandingen. Dette kan bli litt grisete kanskje, men bare på den deilige måten ;-) Det du ikke får plass til inn under skinnet, havner rundt omkring i formen sammen med søtpoteten.

Legg kyllinglårene i formen over søtpoteten, og skrell så resten av hvitløksfeddene. Ha dem også over i formen.

Da er det på tide å steke. Vanligvis passer det vel å steke kyllinglår på 220 kyllinglår-021-rammegrader i en halvtime, men her gjør vi en liten vri. Varm ovnen opp til 250 kyllinglår 021-rammegrader, og senk varmen til ca 180 når du setter inn formen. Dette gjør at skinnet på kyllingen blir stekt litt bedre, og på den måten blir det ofte litt sprøere. Steketiden blir omtrent den samme, rundt 30 minutter.

Det kan være litt vrient å finne det nøyaktige tidpunktet å ta kyllingen ut på. På den ene siden vil man jo ha kylling ferdig stekt, på den andre vil man ikke ha den tørr. Og tørr blir den fort om den står for lenge inne. For å ha litt kontroll med stekingen kan du også bruke et steketermometer, da skal kjøttet ha 75 grader når det er ferdig.

Mens sakene steker, tar du en tur ned i kjelleren og henter frem riktig vin. Hell i ett par glass, men følg samtidig med på at lårene ikke blir for hardt stekt. Serverer kyllinglår, søtpotet og hele hvitløksfedd sammen med litt grønn salat og kremet balsamico. Da er det bare å sette seg til bords, og ta resten av kvelden fri.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s