Om HverdagsNam

HverdagsNam er en blog om amatørmat. Maten du leser om her er laget hjemme på et hvilket som helst kjøkken, men ingredienser man får tak i på et hvilket som helst tettsted. Laget av en helt vanlig fyr, og en helt vanlig dame. Et par helt vanlige barn på 6 og 11 år er også med i bildet.

hverdagsnamsignUtgangspunktet for bloggen var at frua fant ut at det var en del råvarer hun ikke tålte. Ingen klarte helt å fortelle henne nøyaktig hvilke, så en prosess med å prøve seg frem ble startet. I denne prosessen ble det tydelig at man kan lage en del god mat uten veldig mange tilsetningsstoffer, så hele den lille familien la om kostholdet litt. Ikke mye, vi betegner oss fortsatt som rimelig normale i matveien, men vi begynte å droppe en del ferdigprodukter, nettopp fordi vi (frua) ville følge litt med på hva maten faktisk bestod av.

Siden god mat og drikke er forholdsvis viktig her i huset, tenkte far at han like gjerne kunne lage en blogg, mest for å samle oppskriftene for egen del, og litt for å dele, i tilfelle det er flere som vi synes de er interessante. Bloggen handler altså mest om hverdagsnam, men også en del om helgenam, og noe festnam. Det vi skulle komme på å lage.

Bildene tar jeg selv. De fotografiske egenskapene er vel på linje med de kulinariske, sånn omtrent midt i amatørskiktet, så det passer som hånd i hanske.

Vi sier ikke at vi kan alt om dette. Bloggen er nærmest et lære-om-mat-prosjekt. Så, om du skulle synes oppskriftene er interessante, eller har tips til forbedringer, blir vi lykkelige av å høre fra deg.

Vel bekomme.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s