Kylling stekt med honning og sennep

Det finnes flere varianter av denne retten der ute på det store internettet, men etter litt justering har jeg funnet en variant som passer for min gane. Etter stykke ut i måltidet konkluderte jeg med at denne er verd å loggføre.

Saken var at jeg hadde en halv Stangekylling til overs fra grillingen dagen før, og trengte en oppskrift som kunne friske opp denne restematen. Har man noen kyllingrester er dette en finfin rett, som er enkel og rask å lage. Jeg var i utgangspunktet litt skeptisk til at sennepen skulle bli for dominerende, men etter litt justering der altså, ble det fin harmoni i smakene. Det kan imidlertid hende du må justere videre for å få det til å passe akkurat deg. Dette er en typisk rett som ikke smaker helt likt fra gang til gang, men det kan jo bare være en fordel :-)

Har man lyst på denne retten uten å ha kyllingrester kan så klart fritt valg av rå kylling brukes, men da må steketiden oppjusteres noe.

Dette trenger du:

  • Kylling etter eget ønske
  • 5 ss akasiehonning
  • 4 ss dijonsennep
  • 1 ss kremet balsamico
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss sukker
  • Et par kvister frisk rosmarin

Dette gjør du:

Rør rett og slett sammen honning, sennep, balsamico, sitronsaft og sukker i en bolle. Etter at alt er rørt godt sammen, er det nødvendig å smake. Det er på mange måter den smaken som er i bollen som blir gjeldende, selv om inntrykket blir litt annerledes når alt blir varmet og godgjort seg.

Ha kyllingen i en gryte som tåler stekeovn, og hell honningblandingen over. Legg på et par kvister med rosmarin, og sett det hele i forvarmet ovn på ca 160 grader i en halvtime eller noe. Jeg brukte denne gangen altså ferdig grillet kylling, (nesten) rett fra kjøleskapet og som nok egentlig var i kaldeste laget for å settes i ovnen, så kyllingen skulle bare varmes. Bruker du rå kylling bør gradene økes til 180, og steketiden vil være til kyllingen er gjennomstekt (ca 40 minutter).

Jeg serverte ris ved siden av (denne gangen ble det hurtigris, for jeg hadde ikke tid til å bløtlegge annen ris), og aspargesbønner og sukkererter som jeg stekte i litt smør. Dette ble finfin restemat, og det fungerte utmerket med en enkel fransk Melot ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s