Chèvre chaud

Chèvre er fransk for geit, men utenfor Frankrike blir vel begrepet brukt mer spesifikt om ost laget på geitemelk. Ost laget på gjeitemelk skiller seg fra ost laget på kumelk ved at den har en litt spissere og litt mer markant smak. Men til denne retten er det perfekt.


Chèvre chaud er en fransk rett, hvor osten serveres varm (chaud er fransk for ‘varm’). Den er veldig enkel å lage, men smaker utrolig godt, enten som forrett eller bare som en snack hvis man er litt sulten.

Det du trenger til denne retten er

  • chevre
  • pistasjnøtter
  • honning
  • balsamico
  • rukola
  • litt sitronsaft
  • noe godt brød

Del først brødet eller baguetten i skiver, og stek dem litt i olje i stekepanna. Ha på gode skiver med chevre på hver av dem, og grill dem litt i stekeovnen de osten blir varm. Dekk på talerkenen med rukola, og skvis over litt sitronsaft. Legg brødet med osten på. Strø på noen pistasjnøtter, og ha over litt honning og balsamico. Voala. Drikk gjerne litt hvitvin til, i følge min venn Buster er Sancerre et godt valg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s