En enkel omelett

Vel, da er jeg igang med en helt ny matblogg. Min egen. Matblogg. Høres bra ut. Poenget med bloggen er ikke nødvendigvis å spre så mye kunnskap om mat (jeg har nemlig ikke så mye kunnskap om mat), men heller å forsøke og lære litt. Og personlig lærer jeg best ved å skrive ned det jeg gjør. Og det jeg gjør skriver jeg ned her på denne bloggen.

Og derfor starter jeg svært enkelt, med en omelett.

Omeletter er alltid godt. Og veldig enkelt å lage. Hemmeligheten til en godt omelett ligger i å la den steke litt sakte. Det betaler seg alltid.

I denne omeletten brukte vi

6 egg
6 sp melk
vårløk
salt & pepper
revet ost
eventuelt noen friske urter

Bland sammen egg, melk, salt og pepper, og vårløk og ha røren i en stekepanne med en god dæsj nøytral olje. Oljen gjør at omeletten ikke blir tør. Strø over revet ost. Stek dette på svak varme, uten lokk, på svak varme, til den er tørr på toppen og osten har smeltet. Strø over urtene til slutt.

Det er som lurt å gjøre når man lager omelett, er å gjøre den naturell, og så ha noe ved siden av. Til denne omeletten spiste noe av oss røkelaks, andre spiste pølse. Ellers er det vel få begrensninger når det gjelder ingredienser man  kan ha oppi eller ved siden av en omelett.

Denne serverte vi med en grønn salat og godt brød. En lett italiensk vin passer godt til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s