Panna Cotta med bringebærcoulis

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert. Den sies å være fra Piemonte nord i Italia, men spises overalt i landet. Og overalt ellers også hvor den blir introdusert, for dette er godt! Den serveres enten alene, eller med en saus. Vi har valgt en enkelt bringebærcoulis for å heve både friskheten og det visuelle inntrykket.


Man skulle ikke tro det var så enkelt å lage en så god dessert, men det er det. Det eneste man må passe på er å ha nok tid til kjøing, slik at panna cottaen blir stiv før den skal serveres. Den bør lages samme dag som den skal serveres. Dagen etter smaker den også godt, men selve panna cottaen blir litt stivere, og kanskje ikke så luftig.

Vi har brukt fullrørsukker i stedet for vanlig sukker i denne, får den en litt mer pikant smak. Dette er for de som vil ha en liten vri på den ordinære panna cottaen.
Dette trenger du:

1 vaniljestang
3 dl kremfløte
1 dl rørsukker (eller hvitt sukker, hvis du ikke har rørsukker)
2 plater gelantin (som løses opp i vann)
1 lime (saften, og litt revet skall)

Fløte, lime, sukker og frøene fra vaniljestangen kokes opp. Ha i gelantinen og rør rundt. Ha dette over i porsjonsformer og sett kjølig ca 4 timer.

Bringebærcoulis

225 g frosen bringebær
50 g melis
1 ss sitronsaft

Slik gjør du:

Kjør alt sammen med en stavmikser. Hvis bringebærene er veldig harde kan det lønne seg å tine dem litt først. Colisen blir best hvis den kjøres helt sammen til en jevn saus. Noen velger å sile vekk bringebærsteinene i en finmasket sil, andre serverer coulisen med steinene i.

Ha coulisen over panna cottaen når panna cottaen er blitt stiv, og server gjerne med noen friske bær. Pynt gjerne med litt sitronmelisse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s