Ostepai med skinke

den

En pai er virkelig aldri feil. Også så lettvidt, da gitt. Her i huset har vi etter hvert prøvd mange forskjelige pai-utgaver, men variasjonene tar alltid utgangspunkt i den samme grunnoppskriften. Pai kan være så upretensiøst og lett at man virkelig kan fokusere på selve kosen. I denne oppskriften har vi til og med brukt ferdig paibunn, noe som gjør den perfekt til rask og god mat når man kommer inn en sen lørdag kveld. Det eneste man må huske på er å få åpnet vinen tidsnok, slik at den blir godt nok luftet. :-)

Dette trenger du:

  • 3 egg
  • 3 dl crème fraise
  • Revet ost (gjerne den varianten med 4 oster fra Tine)
  • Smakspaprika
  • Culatta (eller annen italiensk skinke, så god som du får tak i)
  • Rokkula og smaksoliven, til servering

Dette gjør du:

Rull ut paideigen i en passende form. Prikk med en gaffel og forstek bunnen i 15 minutter på 200 grader.

Mens deigen stekes litt, rører du sammen egg og crème fraise. Når deigen er ferdig forstekt kan den godt stå å avkjøle seg litt i noen minutter, før du har i røren. Ha i noen paprikabiter, og legg over rikelig med revet ost.

Stek videre på 200 grader til paien er ferdig. For å være ærlig tar dette ofte overraskende lang tid, på oppskriftene rundt om kring står det gjerne 15-20 minutter, men min erfaring er at det tar 30. Det man ikke vil ha er en bunn som er bløt, så her mener jeg det er mye bedre å steke paien litt for lenge enn litt for kort.

Når paien er ferdig kan det godt stå noen minutter igjen, før man begynne å skjære i den. Servér den med rokkula og oliven, og legg den deilige italienske skinken over til slutt.

Dette drikker du til:

Vi synes jo vin er godt til slik mat her i huset, og foretrekker en medium fyldig variant til denne retten. En Chateauneauf-du-pape er perfekt, særlig hvis den har fått noen år på seg.

Da er det bare å sette seg ned, slå på yndlingsseringen på TV (som her huset akkurat nå er The Crown), og nyte livet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s