Denne retten er inspirert av en oppskrift jeg fant i en gammel fransk kokebok. Det er opprinnelig en vegetarrett, men jeg har lagt til og trukket fra, slik at det passet det jeg skulle servere. Dette er lett mat, og passer godt også til lunsj.
Dette trenger du tIl 2 personer
2 squars
litt olivenolje
1 spiseskje hakket timian (eller mer)
2 spiseskjeer creme fraise
2 spiseskjeer parmesan (eller så mye du vil)
400 g kjøttdeig
1 pakke pinjekjerner
2 fed hvitløk
nøytral olje til steking
salt og pepper
Og slik gjør du
Vask squarene godt under rennende vann og kutt av endene. Del dem på langs, slik at det blir fire «båter» av dem. Skarp ut en del av kjøttet i hver av dem, slik at de blir «hule»: La det være igjen ca en cm med kjøtt på kantene. For å lette jobbem med å skrape ut squarsene, kan de gjøres litt varme ved å dampe dem litt over varmt vann.
Hvis du har kjøpt pinjekjerner naturell, bør disse ristes litt i en panne. RIst dem sammen med litt grovhakket hvitløk, noen minutter, til de blir brune og fine. Ta bort hvitløken, den skal vi ikke bruke.
Hakk kjøttet fra squarsen og stek det litt med nøytral olje i en panne. Tilsett grovhakket timian og finhakket hvitløk, og la det surre noen minutter. Ha på litt salt og pepper, og ha det over i en bolle. Stek så kjøttdeigen. Når den er ferdig haes squarskjøttet oppi pannen igjen, sammen med grovhakkede pinjekjerner og parmesan. Bland i et par spiseskjeder creme fraise, og smak til.
Tørk av squarsene, og fordel kjøttblandingen i dem. Smør en ildfast form med litt olivenolje, og legg de fylte squarsene over i dem. Sett dem i ovnen på 225 grader, i ca 45 minutter. Når de er ferdig kan de med hell få et nytt dryss med parmesan.
Serveres enten varme eller lune, med en frisk salat, og lett vin.