Fylt squash

Denne retten er inspirert av en oppskrift jeg fant i en gammel fransk kokebok. Det er opprinnelig en vegetarrett, men jeg har lagt til og trukket fra, slik at det passet det jeg skulle servere. Dette er lett mat, og passer godt også til lunsj.

Dette trenger du tIl 2 personer

2 squars
litt olivenolje
1 spiseskje hakket timian (eller mer)
2 spiseskjeer creme fraise
2 spiseskjeer parmesan (eller så mye du vil)
400 g kjøttdeig
1 pakke pinjekjerner
2 fed hvitløk
nøytral olje til steking
salt og pepper

Og slik gjør du

Vask squarene godt under rennende vann og kutt av endene. Del dem på langs, slik at det blir fire «båter» av dem. Skarp ut en del av kjøttet i hver av dem, slik at de blir «hule»: La det være igjen ca en cm med kjøtt på kantene. For å lette jobbem med å skrape ut squarsene, kan de gjøres litt varme ved å dampe dem litt over varmt vann.

Hvis du har kjøpt pinjekjerner naturell, bør disse ristes litt i en panne. RIst dem sammen med litt grovhakket hvitløk, noen minutter, til de blir brune og fine. Ta bort hvitløken, den skal vi ikke bruke.

Hakk kjøttet fra squarsen og stek det litt med nøytral olje i en panne. Tilsett grovhakket timian og finhakket hvitløk, og la det surre noen minutter. Ha på litt salt og pepper, og ha det over i en bolle. Stek så kjøttdeigen. Når den er ferdig haes squarskjøttet oppi pannen igjen, sammen med grovhakkede pinjekjerner og parmesan. Bland i et par spiseskjeder creme fraise, og smak til.

Tørk av squarsene, og fordel kjøttblandingen i dem. Smør en ildfast form med litt olivenolje, og legg de fylte squarsene over i dem. Sett dem i ovnen på 225 grader, i ca 45 minutter. Når de er ferdig kan de med hell få et nytt dryss med parmesan.

Serveres enten varme eller lune, med en frisk salat, og lett vin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s