Tilslørt indisk kylling

Dette er en veldig god rett, litt utenom det vanlige. På grunn av at det er pisket kremfløte over kyllingen får den en litt suffléaktig konsistens, som ikke så mange slike kyllingretter har. Vi har fått retten fra et indisk kjøkken i London, og har laget den flere ganger allerede. Og ikke bare er denne veldig god, men også ganske enkel å lage. Det er også enkelt å variere hvor sterk retten skal være. Liker du litt kraftig indisk mat, vil du ikke bli skuffet.

Til 2-3 personer trenger du:

1 grillet kylling
paprika, i forskjellig farge
kremfløte
mango chutny
sambal olek
karri
hvitløk

Og slik gjør du:

Renses kyllingen og legg den i en form. Hakk en paprika, rød gul eller kanskje helst grønn etter humør, og legg den oppå kyllingen.

Pisk opp 3 dl kremfløte til litt bløt eller myk krem, tilsett 2 dl mango chutny, 1/2 til 1 teskje sambal olek (dette bestemmer hvor sterk retten blir, sammen med mengden mango chutny), 1-2 spiseskjeer karri, og 1 fedd presset hvitløk. Alt dette skal altså haes i kremen, men pass på å ikke rør for kraftig, fordi da forsvinner noe av luftigheten. Konsistensen på kremen gjør retten litt sufleaktig, og det er veldig godt!

Hell kremen over kyllingen i formen, og sett retten i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.

Server med ris og og en god spinat- og avakadosalat. Vi drakk en Marqués de la Concordia (altså en tempranillo fra Rioja) til, og det fungerte overraskende bra. Dette anbefales! :-)

3 kommentarer Legg til din

 1. Stølen :-) sier:

  Veldig bra rett, anbefales! :)

 2. Stølen :-) sier:

  Denne oppskriften skal prøves på Kjølastølen, Valdres, i løpet av høstferien! Ingredienser kjøpes inn plutselig…. Kjerstin :-)

  1. trondh sier:

   Høres bra ut! Gleder meg til å høre hva du synes! God tur! :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s