Clubsandwich ála moi

Man skal kanskje ikke tulle med clubsandwichen. Den er utbredt og folk der ute er sikkert tilhengere av at ting gjøres på en spesiell og tradisjonell måte. På den andre siden har jeg sett mange forskjellige oppskrifter på denne retten, med mange forskjellige ingredienser. Jeg innrømmer imidlertid at jeg bryter en klar clubsandwichregel her: min sandwich har bare ett lag. Etter Wikipedias beskrivelse skal den ha to etasjer (altså tre skriver på hverandre med fyll mellom), men dette er jo en blogg for amatørmat, så visste friheter kan jeg ta. Dette er fordelen ved å ikke være skolert. :-)

Men uansett amatør eller ikke, denne varianten slo veldig godt an i familien! Og eplesalsaen var et vellykket tilbehør!

Dette trenger du:

 • 2 kyllingfileter
 • 1 pakke bacon
 • 1 avocado
 • Crispisalat
 • Salt og pepper
 • Godt, halvgrovt brød (2 skiver per sandwich)
 • Smør til steking av kylling
 • Nøytral olje til risting av brød

Eplesalsa:

 • 1 rødt krispi eple
 • 1 rødløk
 • 1 sitron
 • Salt og pepper
 • Du trenger også aioli.

Dette gjør du:

Gni kyllingfiletene godt inn med salt og pepper, og stek dem i godt smør. Først på sterk varme, og etterstek på svak varme. Ta filetene av pannen, og stek bacon. Legg det stekte baconet på et kjøkkenpapir slik at det får renne av evt. fett. Mens de forskjellige tingene steker, del en avocado, fjern skallet og del den i skiver. Skjær også rødløken i skriver.

Skrell eplet og del det i terninger, og ha umiddelbart saften fra en sitron over. Hakk opp rødløken og ha det også i.

Skjær noen gode skiver av brødet, og rist det i pannen i litt nøytral olje. Ha på aioli, et par blader crispisalat, del opp kyllingfiletene i skriver og fordel det på salaten. Ha på skiver av bacon, avocado, og rødløk. Ha aioli på den andre skiven og legg den på toppen. Legg ved litt eplesalsa på talerken, åpne en Corona og nyt livet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s