Squashkarbonara

Det finnes utallige varianter av pastaretter med forskjellige sauser og tilbehør (mange av dem smaker riktig godt, skal jeg innrømme), og mulighetene i forhold til ingredienser er nesten endeløse. Retten i denne posten kan på mange måter minne om en slik rett, bare at pastaen her er byttet ut med squash. Dette gjør at retten blir liksom lettere, man blir ikke så stappa mett. Og det er bra, for det er vanskelig å ikke spise for mye av denne.

Dette trenger du til fire porsjoner:

2 squash
250 g champignon
100 g bacon
4 dl kremfløte
1 fedd hvitløk
revet parmesan
fersk basilikum
grovmalt pepper
salt
evt. 1 egg

Slik gjør du:

Skrell squashen med en potetskreller. Skallet på squashen skal ikke brukes. Skrell remser på langs av squashen, slik at du får en haug med fettucini-liknende strimler.

Skjær opp sopp, og brun dette sammen med bacon og hakket hvitløk i en panne. Tøm over fløten, og la det surre et par minutter. Smak til med grovmalt pepper, revet parmesan og basilimum. Trekk det hele av platen. Om du synes sausen er for tynn, kan et egg røres inn. Men om du gjør dette bør ikke retten varmes opp igjen, da blir sausen kornete. Konsistensen på sausen kan også justeres noe ved å tilsette mer parmesan.

Ha squarshstrimlene i en kasserolle med smør og fres dem et par minutter. Pass på å røre hele tiden, squashen skal bli blank, ikke brun. Dryss litt salt over, og ha squash-fettucinien på en tallerken. Hell sausen over, og riv mer parmesan over. Voila, fiks ferdig mat.

Server gjerne med godt brød ved siden av, og litt lett italiensk vin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s