Kylling med ost og skinke

Jeg innrømmer det med en gang: Overskriften her lyver. Eller kanskje ikke, den forteller bare ikke hele sannheten. Vi snakker ikke om hvilken som helst kylling, hvilken som helst ost eller hvilken som helst skinke, men om kylling fra Stange (landkylling), italiensk ost (mascarpone) og spansk skinke (serranoskine). Ypperlige ingredienser hver for seg, strålende i denne kombinasjonen. Her er det bare å begynne å fundere på vinvalget…

De som har spist landkylling fra Stange gård i Vestfold, vet hvor stor forskjell det er på denne kyllingen og vanlig kylling fra Prior eller Solvinge. Landkyllingen får helt spesielle oppvekstvilkår, de gis fór med lavt energiinnhold og vokser saktere enn vanlig kylling. For å kunne fremstille et slikt fantastisk produkt, har Stange inngått avtaler og samarbeid med en lokal mølle, og med bøndene som avgir korn til denne møllen. På denne måten har den lille produsenten full kontroll på kyllingenes vekstprosess. Kyllingen blir så filetert og partert for hånd, noe som gir kjøtt som er utrolig enkelt å jobbe med på kjøkkenet. Det koster riktignok litt mer, men – jøjje meg – dette var jammen en god investering.

Dette trenger du til 2 personer:

1 bryst av landkylling, ca 400 gram
mascarpone
serranoskinke
frisk basilikum
2-3 små, smakfulle tomater
sitron
god olivenolje
salt og pepper

Slik gjør du:

Skjær et godt snitt i kyllingbrystet, slik at det blir en «lomme» i det. Gni lommen inn med salt, pepper og olivenolje. Smør på et godt lag med mascarpone, del tomatene i skiver og legg dem inn i lommen. Skvis over litt sitron og lukk igjen.

Under skinnet på kyllingbrystet skal vi lure inn noen friske blader av basilikum. For å få løftet opp skinnet er det mulig at noen av hinnene som holder skinnet fast i brystet må kuttes, men hvis man gjør det forsiktig beholdes skinnet helt og fint. Etter at basilikumbladene er godt plassert under skinnet, gnis det forsiktig inn med salt, pepper og olivenolje. Legg på noen skiver serranoskinke på toppen, og legg kyllingbrystet over i en ildfast form.

Stek godsakene på 180 grader i ca 25 minutter. Kyllingbrystet er klart når væsken som kommer ut når du stikker i det, er klar. Server gjerne med en asparges, grønn salat og godt brød. Dette er veldig godt! :-)

Når det gjelder hva man bør drikke til dette, forsøkte vi med en Valpolicella ripasso. Det fungerte vel bare sånn passe, så jeg regner med at vinkjennerne der ut har vesentlig bedre forslag enn dette. Men her på HverdagsNam tar vi det vi det vi har for hånden! ;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s