Kylling Tikka Masala

Indisk mat er alltid gøy. Spesielt om man er lysten til å prøver noen alternativer til Toro og de andre produsentene av helt OK indisk mat. Jeg har funnet ut at man nemlig kan bli en produsent av helt OK indisk mat selv! Og ikke bare OK faktisk, men passe sterk og veldig god indisk mat. Så her er det bare å henge på. Men merk at mengdeangivelsene her er circamengder, det er lov å prøve seg frem med forskjellige løsninger… Og, man bør vel ha noe indisk eller i alle fall asiatisk drikke til dette, men det mest eksotiske jeg fant for anledningen var en flaske nederlandsk øl. Men det funket det også.


Dette trenger du til marinaden:

1 beger matyougert eller creme fresh
1 spiseskje juice av lime
2 teskjeer kummin
1 teskje kanel
2 teskjeer cayenne pepper
2 teskjeer nykvernet pepper
1 spiseskje raspet fersk ingefær
2 teskjeer salt
3 kyllingfileter, skåret i passe store biter

Dette trenger du til steking:
1 spiseskje smør
1 fedd hvitløk
2 teskjeer kummin
2 teskjeer paprikapulver
1 teskje masala pulver
1 teskje salt
1 boks kjæsja tomater
1 liten boks fløte (gjerne kremfølte)
En del fersk koriander

Dette gjør du:
Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle og ha den ferdig kuttede kyllingen oppi. Sett i kjøleskapet en times tid.

Når kyllingen har marinert ferdig, smeltes smørret i en høy stekepanne. Finhakk hvitløken og surr denne i smøret ett minutt eller noe. Tilsett så kummin, paprika, og litt salt. Rør inn tomatene og fløten. La dette koke på svak varme til det begynner å tykne, anslagsvis rundt 20 minutter.

Mens dette koker steker du kyllingen litt i en panne. Det kan være lurt å ikke ha for sterk varme her, fordi marinaden da fort blir brent. Når kyllingen begynner å få litt farge tas den ut av panna, og når tomatsausen begynner å tykne litt has kyllingen oppi. Smak til med masala pulver. Dette pulvret kan være litt sterkt, så ta det rolig under tilsmakningen. La det småkoke ca 10 minutter, til kyllingen er ferdig.

Serveres med nanbrød, ris, en god mango chutney og overdrysses med frisk, hakket koriander.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s