Finnbiff med ostesaus

Finnbiff er godt. Og enkelt. I alle fall i denne varianten. Her kombineres finnbiffen med en ostesaus, som er overraskende godt. Illustrasjonsbildene av denne retten ble dessverre litt uskarpe, fordi jeg var så sulten at jeg måtte spise med en gang. Nå, god og mett, kan jeg med god samvittighet legge ut denne oppskriften. Det er første gang finnbiff har blitt servert i denne varianten her i huset, men det blir ikke den siste.

Retten tar ca en halvtime å tilberede, så dette passer fint i en ukedag hvor tiden er knapp.

Hos meg ble retten kombinert med en Valpolicella, men kjennere vil kanskje foretrekke noe annet. Jeg drikker jo Valpolicella til det meste.

Dette trenger du:
500 g reinsdyrskav
litt salt
litt pepper
litt margarin
1 beger baconost, 200 g
150 g kantarell, eller annen sopp
2 dl kjøttkraft
en fløteskvett (gjerne kremfølte, ca 1 dl)
fersk oregano

Slik gjør du:
Surr halvtint finnbiff i en panne på middels varme. Dryss over litt salt og pepper, men litt forsiktig, fordi osten også er litt salt.

Tilsett soppen, og la det surre med. Soppen smaker mye bedre når den blir litt stekt, og ikke bare kokt. Ha i osten, kraften og følteskvetten, og rør forsiktig til osten har smeltet.

La gryten surre på svak varme til alt er godt blandet. Server med nykokte poteter, rosenkål og tyttebærsyltetøy.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s