Chili con carne kan gjøres på veldig mange måter. Navnet kommer fra det spanske chile con carne, som betyr chili med kjøtt, så disse to ingrediensene bør være med, men ellers lages vel denne med store variasjoner. Den vi har laget her er en forholdsvis mild variant, som også passer for barn. 3-åringen her i huset nam’et og smattet veldig da han fikk det.
4 ss nøytral olje (raps eller solsikke)
400 g karbonadedeig
4 fedd hvitløk
2 rødløk
1 rød chili (uten frø)
1 boks knuste tomater
1 boks bønner i salsa (evt. i tomatsaus)
3 dl vann
litt revet ingefær
saften av en halv lime
salt
sukker
cumin
gurkemeie
frisk koriander
Stek karbonadedeigen i oljen, og ha i finhakket hvitløk, rødløk og chili. Tilsett knuste tomater bønner, ingefær, og safen av den halve limen. La det koke ca 20 minutter, og smak til med salt, sukker, cumin og gurkemeie underveis. Ha i mer vann hvis det trengs. Når retten er ferdig kokt, ha i frisk koriander. Akkurat så mye som du vil ha.
Ris:
Kok ris på vanlig måte, men ha litt revet ingefær, paprikakrydder og litt salt i vannet. Dette gir en god smak, og står fint til smakene i gryta.