Denne oppskriften er enkel-varianten av avansert curry. Avanserte curryretter smaker jo så klart veldig godt, men i hverdagen er dette en helt super variant.
Grønnsakene under er bare et forslag (det var det jeg hadde lyst på akkurat denne dagen), men her kan du velge nesten hva som helst. Sukkererter er godt, minimais, bambusskudd, brekkbønner… grønnsakene her kan varieres totalt etter egen smak.
Dette trenger du
- 500 g laks
- En pakke scampi (ca 250 g)
- 5 dl kokosmelk
- 2 ts rød curry
- 2-3 vårløk
- 1/2 rød smakspaprika
- 1/2 pakke brokkolini
- 1 stor sjalottløk
- En klunk soyasaus
- 1-2 ts sukker
- Salt
Til servering
- Ris
- Naanbrød
- Koriander
Dette gjør du
Del laksen og stek den forsiktig i en panne med høye kanter. Legg laksen til side, finhakk sjalottløken og fres den i litt nøytral olje. Ha kokosmelken i pannen sammen med løken, og putt i rød curry og litt soyasaus. La dette syde litt i pannen.
Ha i sukker og laks og la det koke svakt til laksen er gjennomvarm. Om du har rå scampi må de også kokes, men hvis du har ferdigkokte scampi er det bare å ha disse over i pannen på slutten slik at de blir varme. Ferdigkokte scampi skal ikke koke, da blir de fort seige.
Ha i paprika, brokkolini og vårløk mot slutten og la dette forvelle litt under lokk (hvis du har det til pannen).
Server med ris, nanbrød og koriander.