Stekte poteter og auberginesalat

Når man griller spiller selvfølgelig kjøttet en hovedrolle, men tilbehøret er også helt sentralt for å få til et velsmakende måltid. Små, stekte poteter og auberginesalat er godt ved siden av grillet svin og storfe. Dette gjør seg nesten selv, og så synes jeg det er supert at alt kan gjøres på grillen!

Stekte poteter:

 • En pakke små poteter
 • Noen gulrøtter av forskjellige farger
 • Champignon
 • Timian
 • Smør og olivenolje til steking
 • Salt og pepper

Kutt opp gulrøttene og soppen, og ha alt i gryten med litt smør og olivenolje. Om du ikke har en gryte til grillen, kan du bruke et stekebrett. I en grill som er ca 200 grader, tar dette ca 35 minutter. Strø over hakket timian når potetene er ferdig.

Auberginesalat:

 • Aubergine
 • Mozzarella
 • Bladsalat
 • Pinjekjerner
 • Olivenolje
 • Balsamico
 • Salt og pepper

Del auberginene i skiver på ca 1 cm, og gni dem inn med litt salt og olivenolje. Del mozzarellaen slik at det blir en bit til hver skive. Rist pinjekjernene lett i en stekepanne, hvis du ikke har kjøpt ferdig ristede.

Det lønner seg altså her å gjøre ferdig potetene først. Mens de varmes, lager du salaten, og legger på auberginene til grilling når potetene er ferdige. De skal bare grilles noen få minutter, og kan fint gjøres etter at potetene er tatt av grillen. Personlig synes jeg ikke det er så farlig om ikke dette tilbehøret er rykende varmt til grillkjøtt, «lunt» holder i massevis :-)