To gode grillmarinader

Marinade er tingen hvis man skal grille. Og det skal man jo. Her er to fine marinader som passer godt til svinekjøtt. Marinadene bør virke i alle fall et par timer før du griller, gjerne lenger.

Det er lurt å bruke en plastpose å ha marinaden i sammen med kjøttet, da kan man kna litt på posen innimellom slik at marinaden blir gnidd godt rundt på kjøttet.

Husk også å tørke vekk overflødig marinade før du griller, slik at ingrediensene ikke svir seg på grillen.

Ingefær- og hvitløksmarinade
Ingredienser
  • 4 fedd hvitløk
  • 50 gram revet ingefær
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss honning
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1 ts salt
Slik gjør du

Riv riktig mengde ingefær og ha i en bolle sammen med oljen. Bruk en hvitløkspresse og skvis hvitløken ned i bollen. Tilsett honning, chilipulver og salt, og rør godt om.


Urtemarinade
Ingredienser
  • 1 potte timian, finhakket
  • 1 potte rosmarin, finhakket
  • 1 dl olivenolje
  • Saften av 1 lime
  • 3 fedd hvitløk, presset
  • 2 ts salt
Dette gjør du

Bland alt sammen i en bolle, og ha det i en pose sammen med kjøttet. Dette er en mild marinade, så det er fint at kjøttet får noen timer sammen med marinaden.

Ellers er det jo her bare å tilsette det man selv har lyst på, kun fantasien, som det heter, setter grenser her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s