Marinade er tingen hvis man skal grille. Og det skal man jo. Her er to fine marinader som passer godt til svinekjøtt. Marinadene bør virke i alle fall et par timer før du griller, gjerne lenger.
Det er lurt å bruke en plastpose å ha marinaden i sammen med kjøttet, da kan man kna litt på posen innimellom slik at marinaden blir gnidd godt rundt på kjøttet.
Husk også å tørke vekk overflødig marinade før du griller, slik at ingrediensene ikke svir seg på grillen.
Ingefær- og hvitløksmarinade
Ingredienser
- 4 fedd hvitløk
- 50 gram revet ingefær
- 2 ss nøytral olje
- 1 ss honning
- 1/2 ts chilipulver
- 1 ts salt
Slik gjør du
Riv riktig mengde ingefær og ha i en bolle sammen med oljen. Bruk en hvitløkspresse og skvis hvitløken ned i bollen. Tilsett honning, chilipulver og salt, og rør godt om.
Urtemarinade
Ingredienser
- 1 potte timian, finhakket
- 1 potte rosmarin, finhakket
- 1 dl olivenolje
- Saften av 1 lime
- 3 fedd hvitløk, presset
- 2 ts salt
Dette gjør du
Bland alt sammen i en bolle, og ha det i en pose sammen med kjøttet. Dette er en mild marinade, så det er fint at kjøttet får noen timer sammen med marinaden.
Ellers er det jo her bare å tilsette det man selv har lyst på, kun fantasien, som det heter, setter grenser her.
