Form med pasta & skinke

Dette er rask og god middag, som hele familien liker. Her hos oss er det i alle fall en favoritt som har vært etterspurt mange ganger!

Dette trenger du
  • 400g pasta penne
  • En boks picknick-skinke
  • En brokkoli, eller frosne brokolitopper
  • Revet ost
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss smør
  • Melk
  • 1/2 ts muskatnøtt
  • Salt & pepper
  • Baguette eller brød ved siden av
Dette gjør du

Start med å sette på vann til pasta. Når vannet koker har du pastaen i vannet og koker i tråd med anvisningen på pakken.

Sett på en kjele med vann til brokkolien.

Mens pastaen koker lager du hvit saus. Smelt smøret i en kasserolle, og ha i mel. Rør til det blir en jevn masse. Spe med melk til du får en passe tykk saus. La det koke opp og smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Det er bra at sausen ikke er for tynn, den kan godt være tykkere enn sausen du ville ha servert til fiskebollene dine.

Når vannet til brokkolien koker, har du bukettene oppi vannet og forveller i ca ett minutt.

Del skinken i terninger. Ha den ferdigkokte pastaen over i en ildfast form, ha over skinke og brokkoli, og hell over den hvite sausen. Topp med revet ost, og gratiner i ovnen på ca 200 grader i 10-12 minutter, eller til osten er smeltet.

Retten holder seg veldig varm på grunn av ostelokket, så den kan godt stå noen minutter før du setter den på bordet. Server med litt baguette ved siden av (joda, det øker mengden karbohydrater, så du kan godt servere uten. Personlig synes jeg det er godt med en liten bit hvitløksbaguette eller noe annet med skorpe, for det gir litt krønsj).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s