Koteletter i form & gryte

Koteletter har vært et kjøttstykke til bry her i huset, det har liksom aldri vært mulig å få dem møre og gode bare ved å steke dem i pannen. Etter ganske mye prøving og feiling (overraskende mye feiling, egentlig), har det nå blitt klart at den eneste måten å få kotelettene ordentlig til på er i form eller gryte. Her har vi funnet frem til en prosedyre som gir koteletter i form den ene dagen, og koteletter i gryte den neste.

Det skal være så enkelt som mulig i hverdagen, men også så godt som mulig. Her bruker vi mange av de samme ingrediensene på to forskjellig måter, som faktisk gir ganske forskjellige middager. Vi valgte ris den ene dagen og potetstappe den andre, så følelsen av å spise det samme to dager på rad var egentlig ikke til stede.

Middag dag én

Ingredienser
  • 6-7 koteletter av svin (nakkekoteletter eller andre typer, det spiller ikke så stor rolle)
  • 3 dl kremfløte
  • 1 boks hakkede tomater
  • 5-6 champingnon
  • Tørket timian
  • 1 brokkoli
  • 3 gulrøtter
  • Revet ost
  • Ris
Dette gjør du

Stek kotelettene litt i pannen, før du har dem over i en ildfast form. Krydre dem litt med tørket timian.

Del soppen i biter og stek dem gjerne litt i pannen, før du har over hakkede tomater og fløte. La dette koke opp, la det putre noen minutter og smak til med salt og pepper.

Ha sausen over kotelettene i formen, og strø over revet ost. Stek på midterste rille på 200 grader i ca 10-12 minutter til osten er smeltet og kotelettene er gjennomstekt. Kok brokkoli og gulrøtter i biter og server sammen med kokt ris.

Dette smaker skikkelig godt på en hverdag, men det er sannsynlig at det blir noe igjen. Det dere ikke spiser opp setter du bare i kjøleskapet til dagen etter. Husk å legge folie over formen.

Middag dag to

Ingredienser
  • Resten av kotelettene og sausen fra dagen før
  • 6 god og mager grillpølse (eller hva slags pølse du ønsker) Mengden pølser baserer seg på hvor mye kjøtt du må spe på med
  • 4-5 champignon
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl vann
  • 2-3 teskjeer tomatpuré
  • En klunk balsamico
  • 1/2 fondcup av okse
  • Aspargesbønner, gjerne frosne.
Potetstappe
  • Poteter
  • Ca 1 dl melk
  • En klatt med smør
Dette gjør du

Ta kotelettene fra i går ut av formen, renskjær dem for bein og del dem i passe biter. Ha kjøttet sammen med restene av sausen i formen fra dagen før over i en gryte. Del champignon i to, stek dem litt i en panne og ha dem oppi gryta. Del pølsene i biter, og ha dem også oppi. Ha på fløte, vann og to gode teskjeer med tomatpuré. Putt fondcup i gryta, og ha over litt balsamico.

Kok opp og la det holde seg godt og varmt. Smak til underveis med mer tomatpuré, balsamico, mer tomatpuré, salt eller pepper. Ha i aspargesbønner noen minutter før du skal servere.

Skrell poteter og kok dem møre. Stamp dem til stappe i kjelen. Ha i melk og smør, og stamp videre til det blir en jevn masse.

Da er middag for andre dag fiks ferdig. Server med tyttebærgele eller annet tilbehør du synes passer godt.

Jada, det er ikke så lett å ta innbydende bilder av mat hverken i gryte eller form, men det er prisen vi betaler for å slippe matsminke.
Drikke

Jaja, siden det er hverdag får vi holde valget av drikke moderat. Hvis man skal ha noe annet enn vann, kan man gå for en enkelt spansk rødvin. Vi hadde litt igjen av en boks (eller pose, egentlig) med Marqués de Nombrevilla Garnacha, som fungerte helt fint begge dagene. Det er nødvendig med litt fylde i vinen her, og denne spanjolen har en del både av friskhet og fylde.

Og så er den jo så billig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s